Ekonomi

Envista hisseleri kazançların kaçırılmasının ardından düştü

NEW YORK – Envista Holdings Corp. (NYSE:NVST) 2024 yılının ilk çeyreği için düzeltilmiş kazançlarında düşüş bildirerek analist tahminlerini kaçırdı ve hisselerini %7 düşürdü.

Şirket, 0,32 $’lık konsensüs tahmininin altında kalan 0,26 $’lık bir düzeltilmiş EPS açıkladı. Çeyrek geliri 623,6 milyon dolar olarak gerçekleşerek 634,83 milyon dolar olan beklentinin altında kaldı.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, şirketin düzeltilmiş net geliri 67,8 milyon dolardan veya seyreltilmiş hisse başına 0,38 dolardan 45,8 milyon dolara veya seyreltilmiş hisse başına 0,26 dolara düştü. Çekirdek satışlardaki yıllık %0,4’lük hafif artışa rağmen, düzeltilmiş FAVÖK 2023’ün ilk çeyreğindeki 114,0 milyon dolardan 87,2 milyon dolara düştü.

CEO Amir Aghdaei bu çeyrekte karşılaşılan zorlukları yorumladı ve şirketin gelecekteki büyümeye yönelik stratejik yatırımlarının altını çizdi.

Aghdaei, “Büyümeyi hızlandırmak ve kârlılığı artırmak için uzun vadeli yatırımlara öncelik vermeye devam ederken ilk çeyrek sonuçlarımız zorlu oldu” dedi. Ayrıca Spark işindeki büyümeye ve sarf malzemeleri işindeki istikrara da dikkat çekti.

Buna ek olarak Envista, Paul Keel’in 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren CEO olarak göreve başlamasıyla birlikte bir liderlik değişikliğine gittiğini duyurdu. Aghdaei, Keel’in şirketin bir sonraki gelişim aşamasına liderlik etme becerisine olan güvenini dile getirerek, dental endüstriyi dijitalleştirmeye, kişiselleştirmeye ve demokratikleştirmeye odaklanan bir şirket yaratma konusunda kaydedilen ilerlemeyi vurguladı.

Keel ayrıca, “Envista’nın güçlü temelleri üzerine inşa edeceğim için heyecanlıyım ve hastalar, müşteriler, meslektaşlar, topluluklar ve hissedarlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza hizmet etmek için Envista ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” diyerek bu görev için duyduğu heyecanı paylaştı.

Hisse senedindeki %7’lik düşüş, yönetimin uzun vadeli stratejik hedeflere odaklanmasına rağmen şirketin kısa vadeli performansına ilişkin endişelere işaret eden, kazançların kaçırılmasına yönelik yatırımcı tepkisini yansıtıyor. Basın açıklamasında Envista’nın önümüzdeki çeyrekler ve mali yıl için öngörülerine yer verilmemesi, yatırımcıların mevcut sonuçları şirketin devam eden stratejik girişimlerinin arka planına göre değerlendirmesine neden oldu.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu